Hier kunt u onder meer berichten lezen van mensen die bij ons te gast zijn geweest. Onderaan de pagina vindt u het veld waar u zelf een reactie kunt achterlaten. Op de websites van Booking.com, Airbnb, Tripadvisor, Google Business en Zoover worden ook recensies achtergelaten.

36 thoughts on “Reacties en recensies

 1. Gefeliciteerd met jullie website. Heb van de week nog via face book gekeken naar foto’s en berichten. Lieve groet

 2. Wij hebben twee weken genoten van het prachtige guesthouse van Jenny en Bertus. Lekker gegeten, genoten van de mooie zonsopgang en de tuin, interessante verhalen gehoord en gewoon gezellig gepraat. We hebben veel van Suriname gezien, maar nog lang niet genoeg. Jenny en Bertus wij komen in 2018 weer terug. Loek en Yvonne

  1. Loek en Yvonne, jullie hebben je geprofileerd als echte levensgenieters en waren daarmee een uitstekend gezelschap. We verheugen ons op jullie terugkeer.

 3. Wat is Suriname een prachtig land; mooie natuur, hele vriendelijke en leuke mensen en heerlijk eten. Het was super leuk om drie weken bij jullie te zijn. Jullie hebben het goed voor elkaar, mooie kamers met heerlijke bedden, de buitenkeuken en natuurlijk ons favoriete plekje: het overdekte terras in de tuin, lekker buiten zitten, kletsen, lezen en luieren met het geluid van brulapen op de achtergrond, de kaaiman, de Grietjebie….
  Kortom een fijne vakantie gehad, zeker voor herhaling vatbaar want er is vast nog veel meer moois te zien. Te gast te zijn bij jullie in Suriname was echt top!

 4. Ik had (samen met Tanja) de eer om als eerste vier weken te gast te zijn bij jullie. Wat was het geweldig! Een heerlijke studio met alles er op en er aan; Mijn favoriete plekje op het terrein is toch echt het overdekte prieeltje aan het water geweest. Wat was dat genieten: Ik heb de meest bijzondere vogels gezien, apen, kaaimannen in het water en aan de overkant van de kreek, leguanen. Zelfs een boskonijn gezien.
  Maar ook buiten het resort was het echt de moeite waard. Suriname is een prachtig land met zowel schitterende natuur als een rijke cultuur. En ontzettend gastvrije, leuke mensen.
  Ik kom beslist weer bij jullie terug!

 5. Ik ben samen met mijn collega/vriendin Nithosha 3,5 week te gast geweest bij het mooie guesthouse La Ressource van Bertus en Jenny. Ze hebben het goed voor elkaar! Ook hebben we leuke excursies gedaan naar Knini Paati, Brownsberg en Galibi. Suriname beschikt over een prachtig stukje natuur met bijzondere planten en dieren, lekker eten en aardige mensen. Zeker de moeite waard om het zelf te gaan ervaren!

 6. In februari en maart waren wij Marja en Arnold, zeventigers, bijna zeven weken te gast in het guesthouse van Jenny en Bertus. Voor ons was het de tweede keer dat we een langere periode in Suriname waren. Je kan het bijna overwinteren noemen. Heerlijk vogels spotten, kijken of we kroki de kaaiman konden waarnemen vanuit onze luie stoel op het overdekte terras. En natuurlijk er op uit. We hebben eerst een paar dagen gefietst in de omgeving van Domburg. Daarna een kleine auto gehuurd en vrijwel dagelijks op stap. Guesthouse la Ressource is een prachtige uitvalbasis.
  Als plantjes mensen natuurlijk naar Paraflor, een botanisch wandelpark, de organic garden van Pikin Sranan, de cultuurtuin in Paramaribo met de orchideeën markt. Verder de Warappakreek afgevaren, naar de schildpadden aan de Atlantische kust via Commewijne en plantage Johanna Margarita, Brokopondomeer, zwemmen in de Colakreek en als oud Trisser de kampementen op Zanderij en Bronsweg gezien. En zo nu en dan eens een dagje naar Paramaribo. En oude kennissen bezoeken.
  En niet te vergeten natuurlijk de workshops roti en pom in de nieuwe buitenkeuken van Jenny.
  Studio Liberica voldeed helemaal aan onze wensen. Mede dankzij de gastvrijheid en de tips van Jenny en Bertus hadden we een prachtige tijd. Dat we ook nog de 85ste verjaardag van tante Ed mee mochten beleven gaf ons het gevoel thuis te zijn.
  Van onze tijd in Suriname heeft Marja een blog bijgehouden. reisverslagmarja.waarbenjij.nu

 7. Wij hebben een hele fijne tijd gehad in Suriname, en ons verblijf in het comfortabele en vriendelijke gasthuis La Ressource heeft daar zeker aan bijgedragen (;
  La Ressource ligt aan een fraaie kreek met aan de overkant het oerwoud. Regelmatig geven brulapen daar een ochtendconcert!
  Het is een vredige plaats, en het appartement waar wij verbleven was eenvoudig en toch comfortabel, met een goed werkende airco, een eigen douche, een keuken-blok, en comfortabele bedden.
  Jenny, nog speciaal bedankt voor je Pom – een heel smakelijk Surinaams ovengerecht dat op alle uren van de dag gegeten kan worden!

  Jenny en Bertus, heel erg bedankt voor jullie vriendelijke ontvangst!

  Karla en Theo

 8. La Ressource is een fantastische plek om te vertoeven in Suriname.
  Tot rust komen op het terras aan de rivier terwijl kleurrijke vogels en soms een aap (de brulapen lieten zich niet zien maar horen des te meer) aan je voorbij trekken.
  Een ideale uitvalsbasis voor excursies en vlakbij het authentieke en chaotische Paramaribo.
  Jenny en Bertus zijn gastvrije, hartelijke en behulpzame mensen.
  Terugkomen van onze tripjes voelde iedere keer weer als thuiskomen.
  Kortom, mede dankzij onze gastgevers, hebben wij een geweldige Surinaamse ervaring gehad.
  La Ressource is een heerlijke plek om te vertoeven, een echte aanrader voor iedereen die eens een andere vakantie wil.
  Wilma Groeliken
  Ali Louwenaar

 9. Wat een heerlijke ontspannen tijd hebben wij de afgelopen 2 weken bij Jenny en Bertus in Suriname gehad.
  Gastvrijheid staat bij ze voorop.

  De ligging van het guesthouse is werkelijk prachtig. Vanaf de diverse schaduw- en zonneterassen is het genieten én prachtig gelegen aan de Parakreek met aan de overkant de jungle. De jungle waar altijd veel te bekijken valt.
  Vele verschillende vogels verblijden je in de tuin met hun vrolijke gefluit. Vooral de grietjebie gaan wij missen. Ook de twee kleine ‘huisduifjes’ zorgen voor veel kijkplezier. Wat voor ons een heel bijzondere ervaring was dat apen zich aan de overkant van de kreek melden om nieuwsgierig te kijken wat wij tijdens onze workshop Roti koken aan het doen waren.
  De natuur van Suriname is zo mooi, dat moet je zelf ervaren! De diverse (fruit)bomen, bloemen en struiken allemaal prachtig van kleur en heerlijk geurend.

  Onze kamer in het guesthouse was van alle gemakken voorzien, goed boxspringbed, koelkast met vriesvak en airco.
  Voor ons was dit een eerste kennismaking met Suriname. Wij hopen dat er meerdere vakanties in Suriname volgen want wij hebben nog veel te ontdekken en te ervaren.
  Jenny en Bertus, bedankt voor jullie raad, daad en verzorging.

  1. Doorgaans worden gasten niet gekozen, maar ook jullie horen met stip tot de categorie “Zien we graag nog een keer terug!” Heerlijk om te zien hoe jullie hebben genoten van alles wat jullie hier hebben beleefd. Vanaf de eerste dag hebben jullie de “No Spang” houding aangenomen en die kwam heel goed tot uiting in de uitgebalanceerde dagindelingen.

 10. Heel veel jaren hebben wij onze overwintering vakantie doorgebracht in Suriname. Op heel veel locaties zijn we geweest. Dit jaar wilde we eens wat anders en hebben gekozen voor het prachtige guesthouse van Jenny en Bertus vlakbij Boxtel en Domburg. Dit is ons prima bevallen. Deze mooie locatie direct aan de Parakreek is een klein paradijsje . Beter kan het niet als je van rust houdt, in de natuur wil verblijven en toch op korte afstand van mooie plaatsen en Paramaribo. Niet alleen je verblijf maar ook de gastvrijheid en de behulpzaamheid van Jenny en Bertus waren geweldig. Je kunt hier alle kanten uit en zelfs met een buitenkeuken wordt koken een feest. We hebben genoten en hiervoor danken we onze gastvrouw en gastheer. Volgend jaar hopen we weer te kunnen genieten van deze mooie locatie.

  Piet en Annie Bouten

  1. Piet en Annie, we worden bijna verlegen van zulke mooie complimenten. Zeker als je bedenkt dat jullie nu voor de 13e keer in Suriname op vakantie zijn en heel wat locaties kunt vergelijken. Jullie waren topgasten uit Brabant met een heerlijke Bourgondische inslag – echte levensgenieters. We verheugen ons nu al op jullie verblijf in 2019.

 11. Geweldig leuke mensen, prachtige kamer, fantastisch uitzicht op kreek en bush, luiaard-aapje-vogels-kaaiman gespot, heerlijk gegeten van Jenny’s maaltijd en Bertus z’n humor maakt ’t compleet.
  Een avond heerlijk gegeten bij Houttuyn aan de Surinamerivier.

  Aanrader!

  1. Marion en Theo,
   Bedankt voor jullie hartverwarmende reactie. Jullie zijn twee mensen waar wij ook de kans krijgen om iets mee op te bouwen ook al was het verblijf van korte duur. Je komt als gast en vertrekt als vriend – zo voelt het.

 12. Na een lange vlucht aangekomen bij la Ressource en het voelt meteen alsof je thuis bent! Een warm welkom van Jenny en Bertus zorgde ervoor dat we het meteen naar onze zin hadden. Ook al was het verblijf slechts kort (jammer genoeg), heeft Jenny wel heerlijk voor ons gekookt, heeft Bertus ons ondanks een tropische regenbui toch meegenomen in zijn bootje (wat een avontuur) en hebben we ontzettend veel leuke gesprekken gehad. Wat een gezelligheid bij jullie! Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om lekker in de hangmat over het water uit te kijken en dieren te spotten in de bomen (als je niet in slaap valt 😉 De studio waarin wij verbleven was helemaal geweldig.
  Wij willen jullie ontzettend bedanken voor deze leuke dagen en hopen jullie zeker nog eens te zien!
  Liefs Iris en Ilse

  1. Als je zo’n leuke moeder met dochter als gast hebt dan heb je gewoon een hele leuke tijd met elkaar. Inderdaad was het verblijf helaas van korte duur, maar jullie hebben daar geheel op eigen wijze een hele leuke invulling aan gegeven. Kom nog eens terug – jullie zijn meer dan welkom!

 13. Geweldige mooie appartementen. Netjes. Fris, schoon en van alle gemakken voorzien.. Heerlijk om af en toe even terug te trekken in de airco ook 😊. De gastvrijheid van Jenny en Bertus maakt het verblijf compleet, warm en hartelijk je voelt je meteen thuis. Dikke 10!!

  1. Henri, ook jij laat ons blozen met zulke mooie complimenten. Jullie waren het eerste gezin met kleine kinderen en dan is het afwachten of ze zich voldoende kunnen vermaken. Ook dankzij jullie veelzijdige programma is dat geen enkel probleem gebleken.

 14. Mocht degene die die leest nog twijfelen om naar deze mooie plek te gaan, niet twijfelen, DOEN !!
  Wij zijn met ons gezin van 4 een week hier geweest, en het was geweldig. Bertus en Jenny zijn gezellige behulpzame mensen. Bertus had voor onze zoon een tv geregeld vanwege het WK, dat was super !
  Mooiste moment van de dag in de vroege ochtend vanaf het prieel naar de overkant turen naar vogels ed.
  Een van de hoogtepunten van onze vakantie, van een maand, was de boottocht in de kreek bij La Ressource. We hadden dan ook wel mazzel, want een luiaard zat in een boom pal aan het water, en bedacht net om na een hapje even naar beneden te gaan ! Boottochtje maken zou ik echt aanbevelen ! We hadden nog meer mazzel want op een avond zat er een brulaap tegenover de kreek, recht in ons zicht, we konden haar echt goed zien, waarschijnlijk een vrouwtje want Jenny zag haar de volgende ochtend met jong ! Kortom een mooie leuke plek om te verblijven !!

  1. Dank je wel Helga en jullie hadden het geluk dat de natuur jullie ter wille was. Als je met tieners op vakantie gaat dan is het mooi om aan bepaalde wensen tegemoet te kunnen komen. Jullie hebben het dagprogramma telkens afgesteld op het WK voetbal en daar hebben jullie met name Tim een groot plezier mee gedaan. Jullie tip over het kayakken ter harte genomen en zijn bezig hier in gezamenlijkheid iets voor te ontwikkelen. Wij houden jullie op de hoogte en last but not least: jullie waren hele fijne gasten!

   1. Beste Bertus en Jenny,
    wat een heerlijke en rustige plek hebben jullie, we hebben de afgelopen 2 weken in Suriname vergelijking kunnen maken met o.a Kini Paati, maar de bedden, de properheid en gastvrijheid bij jullie is echt top! Een mooie balans van natuur en stad maakt deze plek ideaal voor ons. Extra bedankt voor de heerlijke roti workshop en de goede zorgen, en veel succes met jullie studio’s. Wij zullen deze zeker onder de aandacht brengen bij onze familie en vrienden

    Linda, Lex en Roel van der Palen

    1. Beste mensen. Bedankt voor de complimenten en jullie zijn gasten die je absoluut graag over de vloer hebt. Met een mooi en uitgebalanceerd programma hebben jullie een stuk van het prachtige Suriname kunnen ervaren.

 15. Ongeveer 25 minuten rijden van Paramaribo ligt guesthouse La Ressource. In een mooi aangelegde tuin met een grote variëteit aan bloemen en bomen ligt het grote witte huis van Jenny en Bertus. In het huis zijn twee ruime comfortabele gastenverblijven gemaakt.
  In de tuin is een verhoogde veranda met uitzicht op een kreek. Hier heb ik alle dagen zitten ontbijten, koffiedrinken, lezen, hangen in de hangmat en genoten van het uitzicht. In de kreek en in de tuin valt veel te ontdekken over de flora en fauna van Suriname.
  In de tuin is ook een zwembad. Heerlijk om in af te koelen.
  Het guesthouse is een prima thuisbasis van waaruit je Suriname kan leren kennen. Het ligt in de buurt van de Highway van Suriname.
  De gastheer en gastvrouw zijn zeer gastvrij. Ze weten veel over Suriname en de mensen die er wonen. Ook denken ze mee over praktische zaken als het huren van een auto, het organiseren van een trip naar het binnenland, waar je het beste heen kan gaan voor boodschappen enz. Ik heb een kookworkshop van Jenny gehad. Met Bertus heb ik in de buurt een leerzame fietstocht gemaakt.
  Jenny en Bertus heel erg bedankt voor alles, ik had een fantastische tijd.

  1. Lia is via mond-tot-mond reclame bij ons terechtgekomen. Enthousiast gemaakt door vriendin Yvonne en heeft nu datzelfde enthousiasme ook overgenomen. Heel gezellig in de omgang en met veel belangstelling voor alles dat op haar pad kwam. Lia komt bij ons binnen in de categorie Topgasten.

 16. Wij mochten bij jullie in januari 2020 verblijven en hebben genoten. Wat een heerlijke plek! Goede bedden, wakker worden van de bosapen en na een plons in het zwembad bijkomen in met uitzicht op het oerwoud in het prieel. Wij komen zeker terug!

  1. Dat jullie genoten hebben en terug willen komen doet ons goed. We kijken ook terug op een gezellige tijd met jullie en verheugen ons op een volgende keer.

 17. Lieve Bertus en Jenny,

  Jullie zijn super gastvrij en lief. Wij zijn door jullie met open armen ontvangen. De prachtige plek, de fantastische workshops en de heerlijke avonden waar er werd bijgepraat over de dag onder het genot van een heerlijk Bertus biertje. Jullie kregen het voor elkaar om ons, ondanks de verdrietige omstandigheden, een top tijd te bezorgen. Mede hierdoor is het rouwproces verzacht en kunnen we terugkijken op een super mooie tijd in Suriname. Wij komen zeker terug om de plannen, waarover wij aan tafel zaten te brainstormen, uit te voeren.

  Liefs Phyllis, Maurice, Olivia, Akira, Alvah & ma Jolene

  1. Lieve, lieve mensen. Wat een hartverwarmende recensie. We proberen altijd maatwerk te leveren en aan de wensen van de gast te voldoen. Direct vanaf het begin was er een klik en het voelde of we met vrienden op vakantie waren. Bedankt voor de gezelligheid en ondanks de moeilijke omstandigheden hebben jullie het maximale uit jullie verblijf gehaald. We hopen jullie nogmaals te mogen begroeten. Normaal zeggen we dat de koffie klaar staat maar dat geldt ook voor het zelfgebrouwen biertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *