Activiteiten

U zult ongetwijfeld een programma voor uw verblijf samenstellen, maar wij geven aan wat de mogelijkheden zijn voor de eventuele gaten in uw agenda.

Culinair: Suriname kent een aantal bevolkingsgroepen die elk hun eigen cultuur in stand houden. Het culinaire deel is heel belangrijk en met regelmaat worden in de buitenkeuken kookworkshops gegeven. Leerzaam tijdens het bereiden en volop gezelligheid tijdens het nuttigen en natafelen.

Voorbereiding workshop pom
Na de workshop roti allemaal specialisten
Gezellig na-tafelen
Santusha, onze roti-expert

Maar u kunt ook gaan BBQ’en. Er is een barbeque, rookoven maar ook een vuurplaats.

Fietsen: fietsen in de tropen is heel goed te doen en in de directe omgeving zijn er leuke en attractieve routes te bedenken. Er zijn twee fietsen met versnellingen en fietstas beschikbaar.

Fotograferen: op onze locatie kunt u een redelijke diversiteit aan planten en dieren vastleggen. Wij hebben een fotostatief tot uw beschikking.

Inheemse cultuur: lokale bewoners kunnen bij ons onderdelen van hun cultuur laten zien, zoals bewerkte omslagdoeken (Pangi) en zang & dans. Ook hebben ze ruime kennis van de medicinale of mysterieuze kracht van planten.

Massage:  de bovenverdieping van het prieel leent zich uitstekend voor een ontspannen massagebehandeling. Wij werken samen met een bekwame dame die op afroep tegen betaling bij ons thuis komt masseren.

Vast een Nederlander ….. sokken aan!

Trips: met regelmaat kunnen wij laten aanhaken bij onderling georganiseerde trips naar het binnenland. Dit zijn kwalitatief goed georganiseerde trips, maar met een vriendelijker prijskaartje dan doorgaans door de branche in de rekening wordt gebracht.

Gran Rio, begin van de Surinamerivier
Pink belly dolfijnen in de Surinamerivier

Tuinieren: heeft u groene vingers en u vindt het leuk om deze in een tropische tuin te gebruiken? Dat kan, er zijn diverse planten en struiken maar ook groenten en kruiden aanwezig op het erf en die zullen blij zijn met uw aandacht.

Vissen:  (sport)vissers kunnen op het erf maar ook van uit een bootje vissen. Mocht u de vis willen bereiden dan staan naast de hengels de buitenkeuken, barbecue of rookoven tot uw beschikking.

Zie ook de pagina “Orde van de Trapoenisten”.

Wandelen: vanuit het guesthouse zijn er diverse wandelingen te maken over verharde wegen en zandpaden.

Fitness: in de nabije omgeving is een sportschool met zwembad waar tegen een geringe betaling gebruikt van gemaakt kan worden.