Guesthouse La Ressource

Over ons

Wij, Jenny en Bertus, zijn een Nederlands echtpaar waarvan Jenny (Polanen) van Surinaamse afkomst is. Wij hebben ons dienstverband bij respectievelijk de GGD Drenthe en de Provincie Drenthe vroegtijdig beëindigd en hebben ons in Suriname gevestigd. De woning die op ons pad kwam bood de mogelijkheid om gasten te ontvangen en met de nodige aanpassingen zijn wij in februari 2017 met een guesthouse van start gegaan, waarbij ons einddoel stapsgewijs wordt gerealiseerd.

Gasten brengen sociale en economische activiteit met zich mee en hoe gering ook, we proberen de lokale bevolking bij ons guesthouse te betrekken zodat zij ook enig profijt kunnen ondervinden.

Periodiek organiseren wij Senioren Verwen Dagen. Aan groepen ouderen wordt een compleet verzorgde, maar vooral een gezellige dag aangeboden met telkens een ander thema (muziek, verhalen vertellen, schilderen etc.). Hierbij worden wij in alle opzichten door derden gesteund.

NEVENACTIVITEITEN JENNY:

Als kind heeft Jenny bij de padvinderij gezeten en bij terugkeer in Suriname is zij leidster van een meisjesgroep van het SGP (Surinaamse Padvindsters Gilde) geworden.

Met haar achtergrond als logopedist is zij toegetreden als adviseur / bestuurslid van de Vereniging van Logopedisten in Suriname (Logosu).

Per februari 2020 is zij als bestuurslid toegetreden tot de Surinaamse tak van de Nederlandse stichting Kansrijk Suriname. Deze stichting geeft mensen de kans om hun talenten te benutten om voor hen zelf en hun omgeving een betere toekomst op te bouwen.