Voldoening

Het meest logische van een vakantie is – inhoudelijk gezien – vooral de streek of het land beter te leren kennen, het bezoeken van bezienswaardigheden en eventueel kontakten te leggen met de lokale bevolking.

Dit laatse kan een extra dimensie krijgen. Waar mogelijk proberen wij op basis van vrijwiligheid, de expertise van onze gasten in  Suriname toe te passen. Dit kan beroepsmatige kennis zijn, maar ook een hobby. Het geeft een plusje op het verblijf in Suriname en geeft heel veel voldoening.

Wij geven een paar voorbeelden:

Een Nederlandse onderwijskracht wilde heel graag een halve dag op een Surinaamse basisschool meelopen. Voor beide partijen was het een waardevolle ervaring.

Een internationaal expert op het gebied van gewassen en gewasbescherming heeft op een MBO/HBO college een gastles verzorgd. Een man met een boeiend verhaal die grensverleggende opvattingen over de plantmogelijkheden in Suriname met studenten heeft gedeeld. 

Een pistoolschutter uit Aruba heeft de kans gekregen om bij een bevriende club zijn geliefde hobby uit te oefenen en kennis uit te wisselen en zelfs een uitwisselingsprogramma op te zetten.

Maar ook het samen met Jenny bezoeken van een school voor het broodjesproject, het uitdelen van kleding en speelgoed, het aanschouwen van activiteiten van en bij het Buurthuis enz.

Laat weten als dit u aanspreekt en wie weet kunnen we er een waardevolle ervaring van maken.